Fiskebåt havarerte ved Makkaur, to personer reddet

Makkaur
Makkaur

To personer som måtte evakuere fra en grunnstøtt fiskebåt ble reddet av Sea King i 0730-tiden i dag. Begge de to skal være i god behold.

Klokken 0150 natt til 17. januar fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at en mindre fiskebåt med to personer ombord var i vansker øst av Makkaur i Båtsfjord kommune.  Det blåste da liten til full storm fra sørvest i området.

Det ble sendt ut en MAYDAY RELAY-melding over Vardø radio, og redningsskøyta “Reidar von Koss” og trålerne “Gadus Poseidon” og “Båtsfjord” responderte og satte kurs mot området. Sea King redningshelikopter ble sendt fra Banak. Senere har også KV “Harstad” satt kurs mot området.

Like over klokken 0200 fikk “Gadus Poseidon” radiokontakt med havaristen, som da hadde gått på grunn, men ikke tok inn vann. Det var umulig å komme til havaristen fra sjøsiden, og Sea King måtte gi opp å komme til fra luften på grunn av sterke fallvinder i området.

I 0350-tiden hadde situasjonen utviklet seg slik at båten fortsatt ligger på grunn og nå tok inn vann, mens mannskapet har klart å komme seg på land i redningsdrakter.De tre fartøyene ligger stand by og holder de to opplyst med lyskastere.

Politiet i Finnmark organiserer et forsøk på å nå frem over land, og har satt opp en patrulje med tre snøscootere bemannet av hhv. politi, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvaret. Patruljen startet ut  i 06-tiden.

Sea King tok av fra Berlevåg i 07-tiden for å sjekke om det var mulig å assistere, og klarte å gjennomføre redningen

Det var ventet en periode med noe roligere vær fra rundt klokken 06/07, før det øker på igjen.

Publisert i