Pressemelding: Kronprinsen til Redningstjenestens 50-års jubileum

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Hovedredningssentralen markerer 20. – 21. september 2021 dette jubileet ett år på etterskudd med en jubileumskonferanse og en demonstrasjon av redningsressurser i Bodø Havn.

I to dager vil viktige hendelser og tiltak med blikk på både fortid, nåtid og framtid bli presentert, diskutert og belyst i et utviklingsperspektiv for de 250 deltakerne på konferansen. Nyheten om at Kronprins Haakon kommer til Bodø for å ta del i dette arrangementet mottas derfor med stor glede.

Hovedredningssentralen ble etablert 1. september 1970 med en operativ redningssentral på Sola ved Stavanger og en i Bodø. Dermed ble den moderne redningstjenesten i Norge en realitet.

Gjennom et unikt samvirke mellom offentlige, frivillige og private organisasjoner har rednings-tjenesten blitt en trygghetsfaktor i dagliglivet når ulykker skjer. Så lenge det er håp om å redde liv, vil søk- og redningsarbeidet fortsette med full styrke.

På grunn av de strenge smittevernhensyn som er pålagt arrangøren vil demonstrasjonen av redningsressurser mandag ettermiddag være forbeholdt konferansedeltakerne og dessverre ikke åpent for publikum.

——————————–

Presse som ønsker å dekke det kongelige besøket må søke om akkreditering innen 15. september 2021

Det gjøres ved å kontakte kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik hos Statsforvalteren i Nordland på e-post – wigdis.korsvik@statsforvalteren.no

Merk e-posten med “Akkreditering 20. september 2021»

På grunn av koronapandemien og smittevernhensyn kan vi bli nødt til å begrense pressens tilstedeværelse. Vi ber om forståelse for dette.

Publisert i