Søk etter savnet 75-åring avsluttes

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Den savnede mannen forlot Båtsfjord havn tidlig mandags morgen, 3. september. Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om den savnede fritidsfiskeren i 10:15-tiden onsdag 5. september. Siden da har det vært gjennomført et stort søk i Båtsfjord-området og i Austhavet til øst av Vardø. Det er ikke gjort noen form for funn som kan indikere hva som har skjedd.

Kystvaktskipet “Farm” har ledet søket på åpent hav, og har vært støttet av redningsskøytene “Reidar von Koss” fra Vardø og “Peter Henry von Koss” fra Mehamn, samt Kystverkets slepebåt “Far Sabre”. Det russiske kystvaktskipet «Viktor Kingisepp» har avsøkt et område øst av Vardø, i russisk søke- og redningsansvarsområde.

Et Sea King redningshelikopter fra Banak, Kystverkets overvåkingsfly, et av Forsvarets Bell-helikoptre og et Orion-fly har søkt fra luften.

Lokal redningssentral Finnmark har koordinert strandsøk i Båtsfjord-området, med deltakere fra Sivilforsvaret og Båtsfjord Røde Kors.

Pårørende er informert om at søket er avsluttet, og politiet vil vurdere om det skal startes et søk etter antatt omkommet.

Publisert i