Bilferga Landegode går for egen motor

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Oppdatert 5. juni kl. 13.34

Bilferga Landegode har fått i gang hovedmotoren etter motorstoppen i  i Vestfjorden vest av Bodø like etter klokken 09 i dag tidlig. Av hensyn til sikkerheten for de 155 passasjerene og mannskapet på 13 valgte Hovedredningssentralen Nord Norge å sende alle tilgjengelig ressurser ut til havaristen da ferga meldte fra om røykutvikling og varmgang i hjelpemotor klokka 09.47. Erfaringen er at at en eventuell brann i passasjerførende fartøy kan kreve rask evakuering og stor innsats.

To redningsskøyter, en fra Bodø, RS Odd Fellow 3, og en fra Ballstad i Lofoten, RS Det Norske Veritas, kom raskt til. Kort tid etter ble et RITS* lag fra Salten Brann IKS er satt ombord fra et SeaKing redningshelikopter. Redningshelikoptrene fra Ørland i Trøndelag og Banak i Finnmark  ble også dirigert mot havaristen men ble etter vært sendt hjem igjen. Fra Bodø sendte Torghatten Nord som drifter fergesambandet ut bilferga Bodø for å bistå ved et eventuelt behov for evakuering. Forskningsskipet Johan Hjort ble også dirigert til havaristen i starten av operasjonen. Det utviklet seg ikke brann ombord og Landegode ble først tatt under slep ved 11.30 tiden, men går nå for egen maskin.

Ferga var på vei fra Moskenes til Bodø  da den fikk problemer og meldte fra til Bodø Kystradio klokken 09.16.

*RITS = Redningsinnsats til sjøs – Et lag av røykdykkere med trening i slukke brann ombord i skip og maritime installasjoner.

Publisert i