Helikopterstyrt ved Alta

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Klokken 21:05 er det klart at søket etter den savnede avsluttes for natta. Det vil bli løpende vurdert om og når dette søket skal gjenopptas.

Klokken 20:10 foregår fortsatt søket etter den siste personen. Det er ikke gjort noen form for funn, og det vurderes fortløpende hvordan og hvor lenge dette søket skal fortsette.

Klokken 19:10 er det ingen ny informasjon om den ene passasjeren som ikke er gjort rede for. Det organiseres nå et søk med hunder og mannskaper i havariområdet.

Klokken 18:50 melder Helitrans at de er i gang med sitt katastrofe- og pårørendearbeide, og bruker blant annet sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen. Mediapresset er stort, og de ber om forståelse for at de har svært redusert kapasitet til å håndtere media nå.

Klokken 18:49 tok Sea King-helikopteret av fra skadestedet for å transportere den skadde til UNN i Tromsø.

Klokken 18:30 er status at fire personer er bekreftet omkommet, en person er skadd og blir fløyet til UNN, mens den siste av de seks ikke er gjort rede for enda.

Klokken 17:55 er det bekreftet at helikopteret som har havarert sørvest av Alta tilhører Helitrans og opererer ut fra Alta.

Det var klokken 17:06 den første meldingen kom inn til Hovedredningssentralen. Et redningshelikopter fra Banak og et ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø ble sendt mot stedet. Lokale ressurser ble også mobilisert og sendt inn mot stedet. Et sivilt helikopter var i området og kunne bekrefte havariposisjonen.

Publisert i