To personer funnet i vannet vest av Senja

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Oppdatert tirsdag 19. mai kl. 23.20:

Hovedredningssentralen Nord-Norge har avsluttet leteaksjonen vest av Senja klokken 23.05,  etter at en andre person er funnet nært land i området hvor den kantrede båten ble lokalisert.

Personen ble funnet av et Sea King redningshelikopter. Båten vil bli heist om bord i KV Heimdal for en endelig identifisering. Politiet overtar nå det videre arbeidet etter havariet.

 

Oppdatert tirsdag 19. mai kl. 22.40:

Det er gjort funn av én person i vannet i området hvor den kantrede båten ble lokalisert. Personen er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge.

Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp skal flys inn fra Gryllefjord for å starte strandsøk i området.

Forsvaret bidrar med et Bell-helikopter i strandsøket.

 

Oppdatert tirsdag 19. mai kl. 22.30:

To redningsskøyter starter nå et strandsøk i området på innsiden av stedet der den kantrede båten ble funnet. Sea King har også startet et søk ut fra funnstedet.

KV Heimdal er på vei til båten for å ta denne om bord for å få verifisert at det er den savnede båten med de to russiske fritidsfiskerne om bord som er funnet.

 

Oppdatert tirsdag 19. mai kl. 22.00:

En kantret båt er lokalisert. Båten ligger med baugen i været, og det jobbes med å verifisere om dette er båten med to russiske fritidsfiskere ombord..

 

Oppdatert tirsdag 15. mai kl. 21:40

Hovedredningssentralen for Nord-Norge fikk meldingen kl. 19.12 og har kalt ut alle tilgjengelige ressurser. En SeaKing fra Bodø og et NH-90 fra KV Andenes har nå startet søk i et område på rundt 600 kvadratkilometer.

Det letes nå med tre redningsskøyter og en fiskebåt etter to russiske fritidsfiskere som 19-tiden ble meldt savnet utenfor Torsken på Senja i Troms. De to er ikke sett siden de ved ti-tiden i formiddag dro ut fra en fiskecamp i Torsken med en leid 19-fots åpen plastbåt med 40 hk påhengsmotor.

De savnede skal ha forsøkt å ringe til to andre russere ved fiskecampen i totiden på dagen, men linjen var for dårlig til at de oppfattet hva som ble sagt. De varslet innehaveren av fiskecampen ved 17.30 tiden. Innehaveren dro selv ut med båt for se etter de savnede, og meldte fra til politiet da han ikke kunne finne dem nordvest av Månes.

Det var tung sjø i området men god sikt og moderat vind. Været er i bedring.

Publisert i