Fiskefartøy i brann utenfor Røst

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

02:10 Siste oppdatering for natten: Det foregår enda brannslokking ombord i havaristen. Mannskaper fra KV Andenes arbeider sammen med det resterende mannskapet fra fiskefartøyet. 14 personer er brakt til land på Leknes, ytterligere 2 transporteres inn til Røst av redningsskøyten Stormbull, der de vil bli møtt av helsepersonell for undersøkelse. 6 fra det opprinnelig 22 personer store mannskapet er igjen ombord.
Denne saken vil ikke oppdateres ytterligere på HRS` hjemmeside. Endringer i situasjonen vil meldes på Twitter

23:00 14 evakuerte er satt i land på Leknes. Sea King og redningshelikopter fra Heidrun returnerer til hhv Bodø og Heidrun på grunn av værsituasjonen (snebyger). De resterende 8 er fortsatt ved fiskefartøyet og arbeider sammen med røykdykkere fra Kystvakten for å avklare brannsituasjonen. Redningsskøytene er fortsatt på stedet og assisterer Kystvakten.

22:00 14 personer er nå om heist ombord i redningshelikopteret og er på vei til Leknes. Kystvakten vil overføre røykdykkerlag for å assistere ombord i fiskefartøyet. De siste 8 er hhv ombord i fartøyet og en liten redningsbåt som er like ved fartøyet.

21:45 Ressurser på stedet er: KV Andenes og Sea King. Underveis mot stedet: KV Bison, redningshelikopter fra Heidrun, to redningsskøyter.

21:25 KV Andenes er på stedet og er On Scene Coordinator (OSC) og koordinerer redningsarbeidet lokalt. Sea King er også på stedet. Det er vestlig vær; liten kuling på stedet. Politiet i Nordland (som lokal redningssentral, LRS) oppretter mottakssenter på Leknes i samarbeid med nødetatene.

Navnet på fartøyet frigis i samråd med rederiet; den heter Veidar. Rederiet har opprettet sin kriseorganisasjon og samarbeider med politiet i pårørendearbeidet. Pårørende er varslet av rederiet.

20:45 Sea King fra Bodø vil være fremme kl 20:50

20:25 Et norskregistrert fiskefartøy meldte ved 20-tiden at de hadde brann ombord med sterk røykutvikling. Fiskefartøyet har en besetning på 22 personer. 17 av disse har tatt på seg redningsdrakter og har gått i flåtene og , de 5 siste er om bord.

Hovedredningssentralen har varslet to redningshelikoptre, redningsskøyte og Kystvakten.

Hendelsen oppdateres fortløpende.

Publisert i