Norsk tråler tar inn vann øst av Bjørnøya

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Klokken 1928 i dag mottok Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS NN) melding om at en norsk tråler 125 nautiske mil (om lag 230 km) øst av Bjørnøya tok inn vann og trengte hjelp.

HRS NN har iverksatt en redningsaksjon, og redningsressurser er på vei. Flere sivile fartøy er på vei mot havaristen, og det første fartøyet vil være fremme rundt klokken 2230. Kystvaktfartøyet Barentshav har om lag ti timers gange til havaristen, og er på vei.

Det er sendt redningshelikopter fra Tromsø, med beregnet ankomsttid rundt midnatt, og fra Longyearbyen, med ankomsttid rundt klokken 2330.

Kapteinen melder at situasjonen er uavklart, men under kontroll så langt. Det er 21 personer om bord.

Det blåser stiv kuling i området, bølgehøyden er 3-4 meter, sikten er god.

Oppdatering klokken 2348:
Status er nå at det første av de assisterende fartøyene kom frem til havaristen klokken 2240, og avventer situasjonen. Det første helikopteret, fra Longyearbyen, kom frem omlag klokken 2300, og satte to lensepumper ombord for å bedre lensekapasiteten. Helikopteret returnerer til Svalbard.

Kapteinen på havaristen bekrefter at situasjonen har bedret seg, og at vannstanden synker. Med to ekstra pumper har man også en reservekapasitet.

Det andre helikopteret, fra Tromsø, blir stående i beredskap på Bjørnøya inntil videre, og de assisterende fartøyene som ikke er kommet frem blir dimitterte. KV Barentshav fortsetter mot havaristen for å sette slep, ankomst ventes å være i 07-tiden.

Denne pressemeldingen blir ikke oppdatert.

Publisert i