Redningsaksjon i Vågakallen i Lofoten

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

Svolvær og Bodø alpine redningsgrupper involvert i redningsaksjon i Vågakallen

Oppdatering kl 12:00

De to opprinnelig skårfaste er i ferd med å bli ført ned fra Vågakallen under assistanse fra klatrere fra de alpine redningsgruppene. Den skadde klatreren ivaretas i fjellet under påvente av bedre værforhold for helikopter. Flere klatrere og utstyr tilføres aksjonen og løftes opp så langt helikopteret kan under rådende værforhold. Man avventer enda opplett i skydekket.

Hovedredningssentralen fikk fredag kveld melding om to klatrere som hadde behov for assistanse i Vågakallen. De var uskadde men trengte assistanse for å komme seg ned. Grunnet lavt skydekke kunne ikke helikopter benyttes.

Pr lørdag kl 11:00 er klatrere fra Svolvær alpine redningsgruppe og Bodø alpine redningsgruppe i aktivitet i fjellet. I forbindelse med assistanse-aksjonen har èn klatrer fra alpin redningsgruppe blitt skadd av fallende stein. Aksjonen har pågått gjennom natten, og redningsklatrerne er nå i arbeid med å føre ned de opprinnelig skårfaste. De er fortsatt uskadde, men kalde og slitne etter natten. Ut over dagen forventer man opplett i skydekket og redningshelikopter kan settes inn. Helikopteret står på bakken like ved fjellet.

Det er mer enn 10 redningsklatrere involvert i aksjonen, og HRS koordinerer tilførsel og forsterkning med flere klatrere ut over dagen.

Saken oppdateres kl 12:00

Publisert i