Søk etter mulig savnet person(er) i Tingvoll

Photo_20230718_122730
Photo_20230718_122730

Litt før klokka 12.00 tirsdag 18. juli mottok Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) melding om at en tom båt står i fjæresteinene i Skjevlingvågen på Aspøya i Tingvoll kommune, i Møre og Romsdal.

Publisert 12.35

Da båten ble funnet var motoren fortsatt i gang. Det er uklart om noen har vært i båten og falt over bord. Det er derfor igangsatt søk etter den eller de som muligens har vært om bord.

Et ambulansehelikopter er nettopp ankommet med dykkere fra Ålesund brannvesen, og kystvaktskipet KV Njord har satt kurs mot området. Redningshelikopter fra Ørland forventes å ankomme innen kort tid. Frivillige fra Norsk Folkehjep og Røde Kors Hjelpekorps kalles nå ut for å gå strandsøk.

Hovedredningssentralen koordinerer redningsaksjonen i tett samarbeid med politi og andre nødetater. Andre ressurser vurderes tilført fortløpende.

Neste oppdatering fra HRS kl. 13.30.

Oppdatering kl. 13.40

Søket ved Aspøya i Tingvoll kommune fortsetter med full styrke.

Eier av båten og familie er gjort rede for. Det kjenner ikke til hvordan båten havnet i fjæra i Skjevlingvågen.

Bildet i saken er av nevnte båt. Dersom noen har kjennskap til denne båten eller observasjoner av den i dag, bes de om å kontakte HRS (51 64 60 00) eller politiet snarest. Det ble tidligere brukt et annet bilde, av det som viste seg å være feil båt. De to bildene som er vedlagt denne saken nå er bilder av korrekt båt.

Redningsselskapet deltar i søket i med Sjøvektaren og redningsskøyta Erik Bye, mens redningsskøyta Gideon er på vei fra Molde. En lettbåt fra KV Nornen er framme og har gått inn i søket sammen med flere andre private båter. Røde Kors stiller også med en båt som er med på søk fra sjøsida.

Strandsøket som går på land koordineres av politiet.

Sist oppdatert kl. 13:58.

Publisert i