RS Ægir gikk rundt to ganger

Foto: Redningsselskapet
Foto: Redningsselskapet
Foto: Redningsselskapet
Foto: Redningsselskapet

Det var under søk etter en person som hadde falt i vannet fra moloen på Lista at redningsskøyta Ægir opplevde å bli tatt av en bråttsjø og gikk rundt to ganger.

Mayday

Redningsskøyten gikk ut med Mayday, og Sea King Sola som søkte i området gikk umiddelbart til assistanse. Mannskapet på Ægir fikk på seg overlevelsesdraktene og de to første hoppet i sjøen for å bli plukket opp av helikopteret. Den tredje personen valgt å bli heiset fra båten fordi de da var kommet så nærme land, at steiner som stakk opp av sjøen var en fare. Mannskapet ble fraktet til Sola, der de ble sjekket av helsepersonell. Redningsselskapet opplyser at det står etter forholde bra til med alle tre.

Søket

Da hendelsen med redningsskøyta inntraff, søkte både de og Sea King på utsiden av moloen, da det kunne tyde på at en person hadde blitt dratt med bølgene utover og sørover. Været var utfordrende for søkeressursene. Da dette søket pågikk var det ikke avklart om en eller to var savnet. Hendelsen med redningsskøyta fikk ikke innvirkning på selve søket, da det ble avklart at kun en var savnet, og var på vei til Bergen med luftambulanse.

 

 

Publisert i