Seilbåt RESTLESS

SY RESTLESS 2
SY RESTLESS 2

RESTLESS fotografert i Stillehavet av M/V OBERON. OBERON klarte å overføre forsyninger til RESTLESS om kvelden (norsk tid )23/7. Foto: MV OBERON

RESTLESS fotografert i fra MV OBERON 23/7. Foto: MV OBERON

Oppdatering 4. august

RESTLES ankom HIVA OA ca kl 2000 norsk tid, fredag 4. august.

Totalt fire redningssentraler (HRS SN, MRCC Peru, JRCC Tahiti og JRCC Australia) har vært involvert i RESTLESS sitt seilas siden de sendte nødsignal 21. juli. I tillegg brukte HRS SN JRCC Alameda i USA i begynnelsen av hendelsen for å formidle informasjon til MRCC Peru.

Hendelsen er et godt eksempel på hvordan de forskjellige lands redningstjeneste jobber sømløst sammen.

Dette er siste oppdatering i fra Hovedredningssentralen for Sør-Norge vedrørende seilbåten RESTLESS, som vi ønsker godt seilas videre!

Oppdatering 3. august:

RESTLESS går nå med god hastighet mot Hiva Oa hvor de har bestilt slipp. Lekkasjen er under kontroll. De har nå ca 200 nautiske mil igjen. forventes å være fremme ila fredag.

Siste oppdatering i fra HRS kommer når RESTLESS er trygt i havn.

Oppdatering 26. juli kl 1920:

Midlertidig tetting av lekkasjen foretatt. De pumper nå annenhver time.

Posisjon 09.32,51S 120.43,44W. Ca 1100 nautiske mil igjen til Iles Marquises.

Oppdatering 25. juli kl 1900:

RESTLESS fortsetter seilasen vestover med ca 5 knop.

Været er stadig for dårlig til at det kan gjøres forsøk på å få reparert skroget.

RESTLESS opplyser at vanninntrengingen den siste tiden har økt, men de klarer fortsatt å ta unna med lensepumpe.

Posisjonen til RESTLESS var kl 1855 norsk tid 09.39,94S 118.48,89W

Oppdatering 23. juli kl 1730:

Seiler nå med fire knop vestover. Situasjon under kontroll, men tiltagende vind gjør at det kan bli vanskelig for OBERON  å overføre forsyninger. Rendevouz mellom RESTLESS og OBERON ca kl 2300 norsk tid.

Posisjon kl 1730: 10.57,25S og 115.04,37W

Oppdatering 23. juli kl 1230:

MRCC Peru hadde kontakt med RESTLESS kl 0700 norsk tid. Situasjonen ble da beskrevet som under kontroll. MRCC Peru tilbød assistanse med flere skip i området, men dette ble avvist av RESTLESS.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge hadde kontakt med RESTLESS kl 0800 norsk tid. RESTLESS bekreftet da at de ikke lenger anså seg til å være i en nødsituasjon. HRS SN har på det grunnlaget kansellert MAYDAY-relay signalet som ble sendt ut til fartøy i området.

Plan til RESTLESS er nå å trekke nordover for å komme på en mer nordlig kurs mot Iles Marquises. Dette fordi de er mer båttrafikk lenger nord av RESTLESS.

RESTLESS har ikke foretatt noen reparasjon av skadene på båten pga været. Det forventes at en reparasjon tidligst kan utføres tirsdag.

OBERON er anmodet om å bistå RETLESS med noe utstyr og proviant. Det er usikkert når dette eventuelt kan skje.

RETLESS sin posisjon kl 0800 norsk tid var 10.59,27S og 114.20,53W.

HRS SN fortsetter å monitorere situasjonen.

Oppdatering 22. juli kl 1841:

Hovedredningssentralen for Sør-Norge hadde kontakt med seilbåten RESTLESS i dag kl 1745 lokal tid.

Situasjonen var da stabil, men seilbåten tar fortsatt inn vann. Vanninntrengingen holdes under kontroll vha en lensepumpe.

Været i området er for øyeblikket for dårlig til at mannskapet kan få gjort noen reparasjon, da dette innebærer dykking ved båten. Været er rapportert til å være liten kuling og regn.

RoRo fartøyet OBERON er på tur mot New Zealand, og forventes å passere nær RESTLESS om ca 24 timer. OBERON vil da ta kontakt og høre om det er noe de kan hjelpe med.

Publisert i