Seilbåt RESTLESS

SY RESTLESS 2
SY RESTLESS 2

Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS SN) ble kl 23:10 lokal tid 21. juli kontaktet av kapteinen på seilbåten RESTLESS.

Han meldte om vanninntrenging etter å ha fått en sprekk i skroget. Forsøk på å tette skroget hadde ikke lyktes, og han anmoder om assistanse. Posisjonen er ca 1920 nautisk mil (3560 km) vest av Peru.

Besetningen har startet en lensepumpe som foreløpig klarer å holde vanninntrengingen under kontroll.

Det er to personer om bord i RESTLESS. Kapteinen om bord er norsk, og det andre besetningsmedlemmet er en fransk kvinne.

HRS SN har via redningssentralen i Alameda (JRCC Alameda), USA fått kontakt med redningssentralen i Peru (MRCC Peru). MRCC Peru bekrefter at de koordinerer hendelsen videre. HRS SN vil bistå Peru ved behov.

Videre plan:

Besetningen på RESTLESS har nå hvile, men vil fortsette arbeidet med å reparere skroget så fort det blir dagslys. Foreløpig ønsker ikke RESTLESS assistanse av redningsressurser, da de mener at de nå har situasjonen under kontroll.

Hvis reparasjonen lykkes vil fartøyet fortsette mot øygruppen Iles Marquises, som ligger ca 1565 nautiske mil (2899 km) vest av fartøyet.

RESTLESS går pr nå med ca 3 knop vestover.

MRCC Peru koordinerer.

HRS SN vil holde kommunikasjon med RESTLESS hver sjette time, eller ved behov.

Situasjonen blir oppdatert.

 

Publisert i