Mann funnet omkommet i Vestfjorden

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Søkeområdet
Søkeområdet i Vestfjorden

Klokken 0915 i dag fant Sea King Bodø en omkommet mann i leteområdet i Vestfjorden, vel 10 nautiske mil (omlag 19 km) nordvest av Landegode fyr. Den omkomne er fløyet inn til Bodø, og arbeidet med formell identifisering er startet. Hovedredningssentralen Nord-Norge har god grunn til å tro at den omkomne er personen som har vært savnet siden i går kveld.

Pårørende er varslet om funnet, og leteaksjonen ble formelt avsluttet klokken 0950.

Hovedredningssentralen Nord-Norge vil takke alle som på ett eller annet vis har bidratt i søket. Den norske redningstjenesten er utformet slik at vi kan trekke på enhver ressurs samfunnet kan stille, og samfunnet viser stadig at man er villig til og i stand til å delta.

Takk.

Oppdatert 26. mars klokken 1040 – ingen ytterligere oppdateringer .

Klokken 0841 tok Sea King Bodø av med ny, uthvilt besetning, og går inn i søket igjen.

Oppdatert 26. mars klokken 0842.

Søket etter sjarken som har vært savnet i Vestfjorden pågår fortsatt, men det er ikke gjort funn i løpet av natten.

Søket foregår i det samme området som i natt, og søket har kommet så langt at det nå søkes innenfor øygruppen Helligvær, nordvest av Bodø. Det er flere fartøyer involvert, under ledelse av KV Farm. Kystvakten bidrar videre med KV Barentshav og KV Bison. Redningsskøyta Odd Fellow III er på vei ut fra Bodø, og flere mindre fartøy søker i området.

Sea King Bodø har søkt i hele natt, og har nå hvile.

Søkeforholdene har vært variable i natt, men er relativt gode nå. Vinden har løyet betraktelig.

Oppdatert 26. mars klokken 0634.

Kl. 19:18 24. mars fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge via Kystradio Nord melding om at en 31-fots sjark hadde problemer i Vestfjorden. Et Sea-King helikopter fra Bodø gikk umiddelbart mot aktuelt søksområde basert på de data HRS fikk fra havaristen. Kl. 20:00 hadde Sea-King siste radiokontakt med havaristen og søkte i det aktuelle området i ca. 2 timer uten resultat. Helikopteret gikk deretter til Svolvær lufthavn Helle for å etterfylle drivstoff.

Sea-Kingen er i skrivende stund i søk i det aktuelle søksområdet.

Følgende øvrige ressurser er på vei inn i søksområdet som ligger mellom Landegode og Værøy: KV Farm gikk fra Leknes og er nå på vei inn i kjernesøksområdet, KV Bison er på vei fra Vesterålen og vil være fremme om ca 3 timer mens KV Barentshav og KV Andenes først vil være i det aktuelle området ved 4 – 5 tiden neste morgen.

I tillegg er ORION bedt om å stille, men kan ikke ta av før tidligst i torsdag morgen.

Kl. 22:45 tok to F-16 jagerfly av fra Bodø for å delta i søket. De observerte ca kl. 23.00 en redningsflåte som Sea-Kingen sjekket nærmere og fant tom uten at det kan fastslås at den tilhørte den savnede sjarken. Jagerflyene returnerer nå til Bodø.

Det blåser fortsatt stiv kuling fra VNV i området, men været vil i løpet av natten spakne.

Oppdatert 25. mars 2021 kl. 00:12.

Publisert i