To nye redningslederkandidater under opplæring

Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.
Seaking helikopter og to personer med fjell og fjord i bakgrunn.

«Det var et unikt tilbud vi ikke kunne la gå fra oss!»

Det ble Håkon Kjøllmoen (til v.) og Tommy Edvardsen som ble tilbudt de to opplæringsstillingene ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Det var mer enn 70 søkere på de to ledige opplæringsstillingene som redningsledere som i høst ble utlyst ved Hovedredningssentralen Nord-Norge. Det ble Tommy Edvardsen (41) og Håkon Kjøllmoen (41) som til slutt ble valgt ut og de er nå startet på en ett-årig etatsopplæring som avsluttes med en teoretisk og en praktisk prøve.

Både Tommy og Håkon har en allsidig bakgrunn fra respektive Hurtigruten og Forsvaret/Kystvakten. De startet begge som lærlinger i 1997 og har etter hvert gått gradene med navigatørutdanning og befalsutdanning/Sjøkrigsskole for Håkons del.

Som offiser i Hurtigruten og sist kaptein på MS Midnatsol har Tommy fått nyttige erfaringer bl.a. fra explorertokt både i Antarktis og Arktis. Han har også såkalt «farlederbevis» for området rundt Svalbard og har seilt Nordvestpassasjen med MS Roald Amundsen.

Håkon har seilt på alle kystvaktfartøyene med helikopterplattform og har lang erfaring som operasjonsleder for disse. Han har i tillegg navigatørutdanning og har etter hvert gått gradene i Sjøforsvaret.

For begge har Hovedredningssentralen alltid hatt en viktig rolle både i redningstjenestesammenheng og som et spennende arbeidssted og begge var ikke sene om å melde seg som søkere da de ble tipset om utlysningen.

Som de begge sier det: «Det var et unikt tilbud vi ikke kunne la gå fra oss!»

Publisert i